Dieta 02.04.2025 r.

Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad



Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)Herbata czarna granulowana b/c 100 mlChleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)Ser żółty 60 g (MLE,)Pomidor 100 gWoda mineralna n/g 0,5l 1 sztSałata zielona 20 gCukier 5 g

Zupa z soczewicą i warzywami  350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,)Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 gKotlet z kurczaka nadziewany serem  70 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU ŻYT, GLU OW, GLU JĘCZ, )Buraki po francusku 150 gKompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Śniadanie

Obiad



Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)Herbata czarna granulowana b/c 100 mlBułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ,)Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,)Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE,)Pomidor b/skórki 100 gWoda mineralna n/g 0,5l 1 sztSałata zielona 20 gCukier 5 g

Zupa grysikowa + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,)Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 gFilet z kurczaka jogurtowo-cytrynowy + 100 g ( MLE,)Sos jarzynowy dieta + 80 g (MLE,)Buraki tarte na ciepło + 150 gKompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m

Harmonogram 31.03.2025 r. – 13.04.2025 r.