Dieta podstawowa
Śniadanie

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Zacierka na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Hummus 60 g (SEZ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 100 g
Cukier 5 g
Obiad

Dyniowa z zacierką * 350 ml GLU PSZ, MLE, SEL,
Ryż na sypko 150 g
Bitka schabowa duszona 70 g ( GLU PSZ,)
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos własny () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Hummus 70 g (SEZ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 100 g
Podpłomyki b/c 20 g ( GLU PSZ, MLE,)
Obiad

Dyniowa z zacierką * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko (brązowy) 150 g
Bitka schabowa duszona 70 g ( GLU PSZ,)
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos własny () 80 ml ( GLU PSZ, SEL,)