Dieta podstawowa
Śniadanie
Obiad
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki pszenne na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 60 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Fasolowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,)
Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,)
Szpinak gotowany z olejem* 200 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie
Obiad
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Płatki pszenne na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 60 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Dyniowa z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,)
Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,)
Szpinak gotowany z olejem* 200 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml