Dieta podstawowa
Śniadanie
Obiad
śniadanieKawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
rozdrobniona 60 g
Jabłko 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 gZupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Kotlet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, SOJ,)
Marchew z groszkiem + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie
Obiad
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Twarożek różany + 70 g ( MLE,)
Ogórek kiszony 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 II śniadanieGruszka 150 g Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z miruny + 200 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sos cytrynowy + 80 g (GLU PSZ, MLE,)
Bukiet warzyw gotowanych + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml