Dieta podstawowa
Obiad

Krupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, )
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane () 200 g
Ryba smażona (Morszczuk) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Kolacja

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 1 szt
Pasta z jaj z koperkiem -dieta 70 g ( JAJ, MLE,)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
Obiad

Krupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, )
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane () 200 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g ( RYB,)
Warzywa po grecku* 150 g ( GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Kolacja

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 10g 1 szt
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor b/skórki 100 g