Dieta 23.10.2025 r.

Dieta podstawowa

Śniadanie

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Kasza manna na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
rozdrobniona 60 g
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Cukier 5 g

Obiad

Krem z zielonych warzyw 350 ml ( SEL,)
Sos boloński z mięsa wp ()-dieta 150 g ( GLU PSZ,
SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Surówka z selera i jabłka b/c 150 g ( MLE, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo
rozdrobniona 60 g
Pomidor 80 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Obiad

Krem z zielonych warzyw 350 ml ( SEL,)
Sos boloński z mięsa wp ()-dieta 150 g ( GLU PSZ,
SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,)
Surówka z selera i jabłka b/c 150 g ( MLE, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml