Dieta 20.05.2025 r.

Dieta podstawowa

Śniadanie

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Makaron na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,)
Ogórek konserwowy 80 g ( GOR,)
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g

Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
Zrazik wieprzowy pieczony + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy dieta + 80 g ( MLE, SEL,)
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Śniadanie

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,)
Ogórek konserwowy 80 g ( GOR,)
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml

Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
Zrazik wieprzowy pieczony + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy dieta + 80 g ( MLE, SEL,)
Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Harmonogram 12.05.2025 r. – 25.05.2025 r.