Dieta podstawowa
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona 50 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 100 g
Cukier 5 g
Obiad

Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z kurczaka + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Surówka z kapusty białej i czerwonej + 150 g ( JAJ, GOR,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos pietruszkowy + 80 g ( SOJ, MLE,)
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona 50 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor b/skórki 100 g
Cukier 5 g
Obiad

Zupa jarzynowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z kurczaka + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pietruszkowy + 80 g ( SOJ, MLE,)
Marchew gotowana plastry z olejem + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml