Dieta podstawowa
Śniadanie

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
kasza kukurydziana na ml/p 300 ml ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 60 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Obiad

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos boloński z mięsa wp # 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Brokuł gotowany* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
Śniadanie

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
Kasza kukurydziana na ml/p 300 ml ( MLE,)
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 60 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor b/skórki 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos boloński # -dieta 150 g ( GLU PSZ, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Brokuł gotowany* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

