Dieta 04.06.2025 r.

Dieta podstawowa

Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,)
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g ( SOJ,)

Obiad

Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,)
Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pieczarkowy + 80 g (MLE,)
Surówka z marchwi z olejem b/c + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,)
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g ( SOJ,),)

Obiad

Zupa ziemniaczana + 350 g (SOJ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,)
Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pieczarkowy + 80 g (MLE,)
Surówka z marchwi z olejem b/c + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Jadłospis 26.05 – 08.06.2025 r.