Dieta podstawowa
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Dżem 50 g
Jabłko 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Cukier 5 g
Obiad

Szpinakowa z zacierką * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane () 200 g
Kotlet z ryby (Morszczuk) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Dżem 50 g
Jabłko pieczone 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Cukier 5 g
Obiad

Szpinakowa z zacierką * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane () 200 g
Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sos cytrynowy 80 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem* 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml