Dieta podstawowa
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Jabłko 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 50 g
Cukier 5 g
Twarożek + 60 g (MLE,)
Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ,
SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane () 200 g
Kotlet z morszczuka 100g + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,
RYB, SOJ,)
Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i
słonecznikiem b/c + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos grecki + 80 g ( SEL,)
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Jabłko pieczone 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Pomidor 50 g
Cukier 5 g
Twarożek + 60 g (MLE,)
Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ,
SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 200 g
Pulpet z morszczuka + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Mix sałat z jogurtem + 60 g ( MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos grecki + 80 g ( SEL,)