Dieta podstawowa
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod.
b.sojowego i wody 60 g (SOJ,)
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Obiad

Zupa brokułowa z ryżem + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane () 200 g
Kotlet z jaj + 200 g (GLU PSZ, JAJ,)
Surówka z marchwi i jabłka b/c + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod.
b.sojowego i wody 60 g (SOJ,)
Pomidor b/skórki 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Obiad

Zupa brokułowa z ryżem + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,)
Gulasz warzywny z tofu (dieta) + 150 g ( SOJ, SEL,)
Cukinia gotowana + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane () 200 g