Dieta 07.02.2025 r.


Dieta podstawowa

Śniadanie

Obiad


Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU
ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Jabłko 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 70 g ( MLE,)

Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ,
SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Kotlet z miruny + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB, SOJ, )
Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i
słonecznikiem b/c + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos grecki + 80 g ( SEL,)

Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu

Śniadanie

Obiad


Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU
ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Jabłko pieczone 150 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 70 g ( MLE,)

Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ,
SOJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
Pulpet z miruny + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Szpinak gotowany z olejem + 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Sos grecki + 80 g ( SEL,)

Harmonogram 20.01.2025 r. – 02.02.2025 r.