Dieta podstawowa
Śniadanie
Obiad
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Ser żółty 60 g (MLE,)
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Cukier 5 g
Zupa z soczewicą i warzywami 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Kotlet z kurczaka nadziewany serem 70 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU ŻYT, GLU OW, GLU JĘCZ, )
Buraki po francusku 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Salsa pomidorowa 80 g
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie
Obiad
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 150 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Herbata czarna granulowana b/c 100 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Ser żółty 60 g (MLE,)
Pomidor 100 g
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt
Sałata zielona 20 g
Biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ,)
Zupa z soczewicą i warzywami 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony 70 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Salsa pomidorowa 80 g
Buraki po francusku 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml